środa, 10 czerwca 2015
Truskawki w czekoladzie
Sezon na truskawki w pełni, my zajadamy się nimi codziennie. Zdecydowanie wolę jeść je na surowo. Ale nawet truskawki mogą się znudzić. Wystarczy trochę czekolady i kolorowych cukierków. Nie tylko dzieci będą zachwycone!
Składniki:
- tabliczka gorzkiej czekolady
- kolorowa posypka
- truskawki
Czekoladę topimy w kąpieli wodnej. Umyte truskawki najpierw zanurzamy w płynnej czekoladzie, a potem wkładamy do posypki. Chłodzimy w lodówce przez 15 min., najlepiej na talerzu wyłożonym papierem do pieczenia.
A może biała czekolada i posiekane orzechy? Albo kokos? Wymyślajcie własne połączenia!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz