Składniki (dla 1 osoby)
mała pierś z kurczaka
4-5 liści sałaty masłowej
1 nektarynka
10 czarnych oliwek
2 łyżki jogurtu naturalnego
pół ząbka czosnku
pół cytryny
sól
pieprz
Czosnek siekamy lub miażdżymy, mieszamy z jogurtem, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Pierś z kurczaka skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem i grillujemy ok. 5-7 minut z każdej strony.
Liście sałaty myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki, układamy na talerzu.
Nektarynkę myjemy i kroimy na ósemki, kładziemy na sałacie.
Oliwki kroimy na połówki, posypujemy sałatkę.
Na górę kładziemy ugrillowaną pierś i polewamy sosem jogurtowym.
Smacznego :)
Mniam! :)
OdpowiedzUsuń